Vörösboros gombaleves

HOZZÁVALÓK:
2 tálca gomba
1 vöröshagyma
1 fehérrépa
1 dl vörösbor
1 leveskocka
2-3 sárgarépa
olaj
bors
vegeta
pirospaprika
tárkony
2-3 ek liszt 
 
ELKÉSZÍTÉS:
A vöröshagymát felaprítjuk, olajon aranybarnára pirítjuk, majd a meghámozott és felkarikázott sárga- és fehérrépát is hozzáadjuk, és további 5 percig közepes lángon főzzük. 
A gombákat meghámozzuk, és tönkökkel együtt felszeleteljük tetszőleges méretűre. A répákhoz keverve kissé megpirítjuk, majd felönjük borral, 2 dl vízzel és leveskockákkal, majd 10 percig fedő alatt főzzük. 
 
Mikor a gomba már kissé megpuhul, a fedőt levéve a levest felöntjük meleg vízzel (attól függően, milyen sűrű levest szeretnénk kapni) és a fönt említett fűszerekkel ízesítjük. Én csak egy mokkáskanál pirospaprikával ízesítettem, viszont a tárkonyból 2 evőkanál is belekerült, így erősítve az erdei ízeket. 
 
Ha elértük a kívánt ízt, a tűzről levéve 2-3 merőkanál levesben (csak lében) kézi habverővel elkeverem a lisztet, majd a levesbe visszaöntve újabb forralásig sűrítem a levest.
 
Fokhagymás pirítóssal tálalom.
 
 
TIPP:
Mi a maradék sülthusiból is csippentettünk bele, de 2 csirkecomb sós vízben megfőzve is tökéletes lehet bele, csak szépen szeljük hozzá, mikor már kész a leves.