A szószok, mártások, mártogatók, merítők, krémek eredetét felesleges is lenne firtatni, hiszen annyiféle és annyifajta létezik belőle, hogy a küldetés kudarcba fulladna. Mártogattak már az asztékok, görögök, kínaiak, finnek, spanyolok és még az afrikai törzsek is. Létezik halszósz, sajtmártás, sajtkrém, zöldségszósz, fűszermártás stb...
És hogy miért szereti az egész világ a külön porciózott finomságokat? Mert ízt ad a friss, de natúr zöldségeknek, mert kényezteti a nyelvünket egy tüzes csirkeszárny mellett, mert jó beledugni a ropogós falatokat és mert ezer meg ezer ízével megunhatatlan variációkat kreálhatunk egy egyszerű zellerszállal is.
A szószok és mártások menüben igyekszem a világ legfinomabb és legegyszerűbb ízeit beszerezni, és olyan recepteket összeállítani, amik minden konyhában helyet kaphatnak.