Alfredo-szósz, a karfiol második élete

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 1/2 bögre forró víz
  • 1/2 leveskocka
  • 1/2 bögre reszelt sajt
  • só, bors
  • fél marék dió

Elkészítés:

  1. A karfiolt megtisztítjuk a torzsájától, a leveleitől, és nagyobb darabokra vágva 25 perc alatt puhára főzzük. Ezt követően leszűrjük, és félretesszük.
  2. A forró vízben feloldjuk a leveskockát, majd egy edénybe öntjük a fűszerekkel, karfiollal és dióval együtt.
  3. Egy konyhai robotkarral krémessé turmixoljuk, és közben csipetenként hozzáadogatjuk a sajtot is. 
 
 
A szósz fantasztikus némi főtt tésztával, párolt zöldségek ízesítéséhez, de a sült csirkemell csíkokat is remekül feldobja.