Citromszósz fehér húsokhoz
Hozzávalók fél kiló húshoz:
2 ek. vaj
1 gerezd fokhagyma zúzva
3 ek. liszt
2 bögre (3dl.) húslé
1 citrom leve és héja reszelve
1 ek. friss snidling
1 tk. friss kakukkfű
só, bors
Elkészítés:
Egy serpenyűben olvasszuk fel a vajat, majd pirítsuk le benne a fokhagymát. Mikor már aranybarna, alacsony hűfokra visszakapcsolva lassan szitáljuk rá a lisztet is, és alaposan keverjük el. (Úgynevezett fokhagymás rántás) Mikor csomómentes, öntsük rá a húslére is, és forraljuk fel. Mikor már forr, adjuk hozzá a fűszereket, a citromlevet és a reszelt héjat, majd még további 5 percig forraljuk.
Tűzről levéve 6-8 percig gyakran kevergetjük, hogy ne legyen csomós, és rögtön használhatjuk is.