Gersli-rizottó

6 ADAGHOZ HOZZÁVALÓK:

* 50 dkg gersli (1 éjszakán át áztatva)
* 50 dkg fagyasztott vegyeszöldség (cukkinivel az igazi)
* 3 dl paradicsomlé (vagy 1 kis konzerv paradicsomsűrítmény felvizezve)
* 1 fej vöröshagyma 
* 2 ek. olaj
* só
* bors
* vegeta
* őrölt kömény
*1 gerezd zúzott fokhagyma
 
ELKÉSZÍTÉS:
 
A vöröshagymát hámozás után félbevágjuk, majd vékonyra szeleteljük és lassú tűzön dinszteljük a zúzott fokhagymával. Közben a gerslit alaposan leöblítjük, lecsöpögtetjük és hozzákeverjük a már üveges hagymához. 10 percig közepes lángon pirítjuk, majd a fagyasztott zöldséget hozzáadva tovább főzzük. Ezalatt a paradicsomléhez hozzákeverjük a fűszereket, majd felöntjük a zöldséges gerslialapot. Rövid ideig pároljuk majd a tűzről levéve, fedővel letakarva még 10 percig pihentetjük.
 
TIPP:
 
Húsimádók pirított virslivel, pörkölttel vagy sülthúsdarabokkal is turbózhatják.