Sütőtökös krumpli ázsiai módra

Hozzávalók:

 

1 fej hagyma

30 dgk krumpli

30 dkg sütőtök

20 dkg egyéb zöldség tetszés szerint (borsó, cukkini, brokkoli...) FAGYASZTVA vagy párolva

2 ek. vaj vagy 3 ek. olívaolaj

1 ek. frissen aprított petrezselyem

bors

currypor

 

Elkészítés:

A sütőtököt felszeletelem, a sütőben megsütöm, vagy mikróban megpárolom, majd a a héját lehúzva félreteszem, hogy kihűljön. Eközben meghámozom, és felkockázom a krumplit, és sós vízben megfőzöm, vagy mikropárolóban megpárolom. Ezt is félretéve megpucolom a hagymát, apróra felvágom, és a vajban vagy olajban lassú tűzön lepirítom. Mikor már aranybarna a hagyma, a sütőtököt, a krumplit, és a harmadik, tetszőleges zöldésget is beleforgatom az edénybe és folyamatos kevergetés mellett lepirítom azokat. Mikor már érezni a sütőtök illatát, sót, borsot és egy csapott evőkanál curryport teszünk az ételhez és további tíz percig főzzük.

 

Köménymagos, vagy fehérboros natúrjoghurttal tálaljuk.