Egészségsarok

  Az egészséges táplálkozásról egyre többet lehet olvasni a komoly orvosi tanulmányoktól a női magazinokig mindenhol, ám általában a köztudatban már csak a szénhidrátszegény ételek, és a sok folyadék marad meg. (És bár a legtöbben ismerik az alapigazságokat, akkor sem tartják be.)
Ám egészségesen táplálkozni lehet teljesen más szinteken is. Dédieink még ismerték, melyik étel segít a megfázáson, mi jó a női bajokra, és mit érdemes belefőzni a levesbe, ha valakinek érzékeny a gyomra. Mára ezek szinte teljesen kikoptak, és egy étel elkészítésénél két szempont kerül már csak elő: gyorsan, egyszerűen.
 
Pedig ha tudnánk, hogy a gyömbér, a lilakáposzta vagy a szerecsendió jó a megfázásra, vagy ismernénék hazánkon kívüli alapanyagokat is, lehet hogy egy életre elkerülhetnénk a patikákat, ahol tucatszám nyomják le a torkunkon a mesterséges anyagokból összepaszírolt tablettákat. Szorulásra bulgurt és zabpelyhet, hasmenésre krumplit és rozmaringos rizset. Kímélő, természetes, olcsó és praktikus egyszerre.
 
Az ételekre legtöbben úgy gondolnak, mint az éhség ellenszere, és kész. Ám az ételünk adja életünk alapját, ezért alaposan meg kell válogatni, mit is eszünk. A diéta szó például ma már csak úgy jön szóba, hogy valaki keveset eszik, mert fogyni szeretne. Ez viszont alapvető hiba. A diéta szó nem mást jelent, mint étrendet, ezért mindenkinek van diétája, csak éppen kevesen vannak ennek tudatában. Teljesen más étrendet kell követnie egy 16 éves kamasznak, egy irodai dolgozó nőnek, vagy egy fizikai munkát végző férfinak. De máshogy kell táplálkoznia két kolleganőnek is, ha életkoruk más. A menopauza, a terhesség... bármi megváltoztathatja testünk működését, és ezzel a kívánt tápértékek bevitelét is. 
Az Egészségsarok az alapanyagok jótékony hatását, az új tápanyagbeviteli források megismertetését tűzte ki célul.