Méregtelenítő levesek és a párolás

Manapság a csajos magazinoktól elkezdve a gourmé magazinok címlapjáig mindenhol azt harsogják, hogy a méregtelenítő levesek megváltoztathatják az életünket.
És nem tévednek ...
 
Ezek a csodálatos receptek egyszerre segítenek a fogyókúrázóknak, azoknak, akik a nagy zabálások után ki akarják tisztítani a szervezetüket, de remek vitamin források és immunerősítők is. Felkészítik a szervezetünket az őszre, segítenek a baktériumok elleni harcban, és nem utolsó sorban még finomat is. 
Elkészítésük alapját a párolás adja, hiszen ha nem forraljuk fel a leveseket, csak lassú tűzön fedő alatt pároljuk, a vitaminok sem szöknek meg. 
 
Fontos tudnunk, hogy a méregtelenítő recepteknek három alapszabálya van, amit sosem lehet megszegni:
1) ne használj zsiradékot az elkészítéséhez
2) sose forralj, csak párolj
3) használj annyi, és olyan friss zöldséget, amennyit csak tudsz.
 
Ha ez meghozta a kedved, íme egy ütős nyárzáró zöldségleves, mely a káposztának köszönhetően remek C-vitamin forrás, a gyömbérnek köszönhetően pedig az egyik legjobb immunerősítő. Egy tányér finom egészség!