Kung-pao csicseriborsó keletről

HOZZÁVALÓK:
 
Marináláshoz:
*2 ek. szójaszósz
*2 ek. fehérbor
*1 lime leve
* 1 ek. méz
*1 ek. zsír
* 1 ek. kukoricakeményítő
 
Alaphoz:
* 2 ek. zsír
* 45 dkg. csicseriborsó
* 1 bögre kung-pao szósz (lásd az oldal alján)
* 2 gerezd fokhagyma
* csipet gyömbérpor
 
Köret:
* 1 vöröshagyma aprítva
* 1 csípős paprika
* 1 kevés kesudió/dió aprítva
 
 
ELKÉSZÍTÉS:
 
A marináláshoz való alapanyagokat alaposan összekeverjük egy edényben a készre főzött csicseriborsóval. Közepes lángon gyakori kevergetés mellett 10 percig főzzük majda zúzott fokhagymát és a gyömbérport is belekeverjük. 
Közben zsírban megpirítjuk a vöröshagymát  majd a paprikát és a diót is hozzáadjuk és szinte rögtön levesszük a tűzről. A hagymás diós zsírba belekeverjük a kung-paot, és ha már homogén hozzákeverjük a csicseriborsóhoz. 
Még 15 percig közepes lángon főzzük, rozmaringos rizzsel tároljuk.
 
 
KUNG-PAO MÁRTÁS RECEPTJE: