Töltött káposzta orosz módra

Történet:
Első ránézésre azt hinné az ember, hogy ez kiköpött mása a mi kis magyaros tekercseinknek, de aztán nekilát az ember, és itt egy kis apróság, ott egy kis csavar, és a végén egy egészen egyedi ízvilág gőzölög a fazékból. Lássunk is neki!
Hozzávalók30-32 tekercshez:
1 nagy fej káposzta leveleire szedve
1 bögre rizs
2-3 ek. olaj
1 nagy fej vöröshagyma
2 sárgarépa reszelve
kapor tetszés szerint
fél csokor petrezselyem
80-90 dkg darált hús
3 babérlevél
só, bors
A szószhoz:
2 bögre forró víz
1 leveskocka
1 bögre tejföl
2 bögre zúzott paradicsom (nem konzerv) vagy 4-5 friss paradicsom
1 tk. fokhagymakrém
Elkészítés:
A rizst főzzük meg, de ne teljesen puhára, nehogy szétfőljn a káposztalevelekben. Ezután a vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon megpirítjuk. Mikor már üveges, a répát is hozzáadjuk, és 2-3 perc pirítás után a tűzről levéve a húst és a fűszereket is beleforgatom.
Ha a töltelék kész, a káposztaleveleket egy rövid időre (alig egy perc) meleg vízbe nyomom, majd óvatosan kiterítve megtöltöm a darálhúsos masszával, és feltekerem: (ha úgy biztonságosabb, cérnával is összeköthetjük)
 
A tekercseket egy kiolajozott tepsibe szzorosan egymás mellé fektetjük. Mikor kész, a szósz összes hozzávalóját felforraljuk, és ha akarjuk, egy kevés fehérborral is megbolondíthatjuk. Egy kis sót és borsot szórunk bele, a babérleveleket kiszedjük, majd még melegen ráöntjük a tekercsekre.
A tepsit alufóliával lefedjük és 160-180 fokon 30 perc alatt készre sütjük. A tekercseket szószukkal és egy kanál tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat!