Vöröslencse köfte

HOZZÁVALÓK 40 ujjacskához:
1/2 tk. paprikapor
1 babérlevél
1 hagyma felkockázva
1 bögre vöröslencse
2 szál újhagyma felaprítva
1 kis konzerv paradicsomsűrítmény
4 ek. citromlé
1 1/2 bögre bulgur
3 bögre víz
1 ek. olaj
2 tk. koriander
koriander
petrezselyem

bors
ELKÉSZÍTÉS:
A hagymát és az újhagymát olajon pirítsuk le egy kissé majd hozzáadjuk a következő fűszereket: só, bors, koriander, paprikapor, kömény. Pár perc pirítással a fűszerek kiengedik az illatukat, ekkor felöntjük a vízzel, beletesszük a babérlevelet és a lencsét is. 20 percig főzzük közepes lángon, ezalatt többször megkeverjük, majd hozzáadjuk a bulgurt és újabb 20 percig főzzük gyakori kevergetés mellett. Mikor a bulgur már pelyhes, minden más hozzávalót egyesével hozzáadjuk és levesszük a tűzről. 
A masszából ujjacskákat vagy kisebb gombócokat formázunk és enyhén kiolajozott wokban megpirítjuk minden oldalát.
EGYÉB:
Eredetileg a köfte ujjacskákat nem pirították meg, hanem nyers zöldségekkel ették, ám a szervírozás és a könnyebben fogyaszthatóság miatt Európában már inkább a pirított verzió terjedt el.